ЗСУ отримали ЗРК Stormer HVM з Британії, який "бачить" ворожу авіацію за 18 кілометрів

Збройні Сили України отримали від Великобританії ЗРК Stormer HVM, здатні "бачити" рашистські штурмовики на дистанції до 18 кілометрів Про це повідомляє Defense Express.

За інформацією видання, Збройні Сили України вже використовують на фронті як армійську ППО зенітно-ракетні комплекси малої дальності Stormer HVM. Українська сторона отримала від Великої Британії п'ять таких ЗРК.

"Головна і важлива особливість британського ЗРК малої дальності Stormer HVM - цей комплекс приводить свої ракети на ціль в напівавтоматичному режимі, за допомогою лазерного променя. А так як своєї станції радіолокації на цьому ЗРК немає, то Stormer HVM по суті "невидимий" для рашистських літаків "і вертольотів", - зазначається у матеріалі.

Проте залишається питання з датчиками лазерного опромінення, які можуть стояти на ворожих Ка-52. Але й цю проблему українські військові вміють вирішувати, судячи з успішних прикладів знищення російських вертольотів із ПТРК "Стугна".

Відомо, що Stormer HVM може знищувати повітряні цілі на висоті до 7 км та на дальності також до 7 км. Але при цьому дальність виявлення повітряної мети типу "літак" може становити до 18 км., дальність виявлення повітряної мети типу "вертоліт" - до 8 км.

Як раніше повідомлялося, 24 липня українські військові знищили всі чотири ворожі крилаті ракети, випущені по Хмельниччині.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті