ЗСУ відбили атаки окупантів на Донеччині і не дали встановити контроль над Вуглегірською ТЕС - Генштаб

Захисники України відбили атаки росіян біля населених пунктів у Донецькій області та не дозволили захопити територією Вуглегірської тепловою електростанції. Про це йдеться в оперативній інформації від Генштабу ЗСУ станом на 18.00 16 липня.

На Словʼянському та Бахмутському напрямках окупанти зосереджують зусилля на встановленні контролю над містами Сіверськ та Бахмут. Продовжують залучати всі наявні засоби вогневого ураження по лінії зіткнення.

Наступальними та штурмовими діями ворог намагався покращити положення в районах населених пунктів Івано-Дар’ївка, Григорівка, Новолуганське, Семигір’я та встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС. Успіху не мав – українські воїни змусили противника відійти.

Росіяни обстріляли цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Сіверськ, Верхньокам’янське, Олександрівка, Никифорівка, Донецьке, Спірне, Травневе, Покровське, Соледар, Нью-Йорк, Кодема та інших. Окупанти завдали авіаударів неподалік Нью-Йорка, Берестового і Соледара.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому, Південнобузькому напрямках окупанти продовжували обстрілювали позиції українських військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Авіаудар також було зафіксовано поблизу Авдіївки та в районі Потьомкиного. Підрозділи України продовжують успішні виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань на визначених напрямках та стійко тримають оборону.

Як раніше повідомлялося, голова Донецької ОВА показав наслідки удару рашистів по Краматорську.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті