ЗСУ відбивають атаки росіян під Бахмутом. У районі Сіверська окупанти втекли

Українські воїни змусили окупантів тікати після спроби покращити тактичне положення в районі Івано-Дар’ївки. Про це 26 липня повідомляє Генштаб ЗСУ.

"На Краматорському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Райгородка, Закітного, Серебрянки, Верхньокам’янського, Виїмки, Переїзного та Білогорівки. Ворог завдав авіаудару біля Григорівки. Безуспішно намагався розвідати позиції Сил оборони в районі Верхньокам’янського. Спробу окупантів покращити тактичне положення в районі Івано-Дар’ївки українські воїни успішно відбили та змусили ворога тікати", - повідомляють військові.

Намагалися росіяни атакувати позиції ЗСУ і на низці інших напрямків. Зокрема, на Слов’янському напрямку загарбники намагалися просунутися поблизу Богородичного, але успіху не мали. Під Бахмутом бойові дії на деяких ділянках досі тривають.

"Ворожі спроби штурмів в районах Берестового, Соледара та Семигір’я наші захисники успішно відбили. Тривають бої зі штурмовою групою в районі Покровського", - відзначають у Генштабі.

Також на цих напрямках росіяни вели обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії Норцівки, Долини, Грушувахи, Краснопілля, Мазанівки, Берестового, Соледара, Покровського, Веселої Долини, Вершини, Кодеми, Майорська і Торецька.

"Цинічно завдав авіаційних ударів безпосередньо по населених пунктах Покровське та Новолуганське", - додають військові.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів, натомість здійснюючи систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Веселе, Піски, Красногорівка, Новомихайлівка, Павлівка, Шевченко, Велика Новосілка, Новопіль, Малинівка, Новоселівка, Новоандріївка, Малі Щербаки та низки інших.

Крім цього, ворог завдав авіаудару біля Малинівки. Також окупанти вели штурмові дії в районах сіл Павлівка та Благодатне, але там отримали відсіч та, з втратами, відійшли.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що рашисти поповнюють запаси боєприпасів для наступу на Сіверськ та Соледар.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті