ЗСУ відбили кілька атак ворога, знищили 6 складів із боєприпасами – Генштаб

Українські захисники відбили кілька атак ворога, уразили 6 опорних пунктів, 6 складів з боєприпасами, збили 7 БПЛА, гелікоптер та штурмовик Су-25 за останню добу. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 6:00 30 вересня.

"За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Весела Долина, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Первомайське та Безіменне", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони протягом доби завдала 29 ударів.

"Підтверджено ураження шести опорних пунктів, двадцяти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів ворога", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили сім БПЛА, зокрема, п’ять – іранського виробництва, один гелікоптер Мі-8 та штурмовик Су-25.

Підкреслюється, що ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили п’ять командних пунктів, п’ятнадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, шість складів з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами, один зенітний ракетний комплекс та вісім інших важливих об’єктів противника.

Повідомляється також, що, за уточненою інформацією, протягом останніх днів підтверджено втрати противника на окремих напрямках, а саме:

- в населеному пункті Токмак Запорізької області до п’ятдесяти військовослужбовців противника зазнали поранення, знищено десять одиниць озброєння та військової техніки;

- в Гуляйпільському районі Запорізької області до сорока військовослужбовців противника зазнали поранення;

- в місті Мелітополь Запорізької області знищено пункт управління, зенітний ракетний комплекс С-300 та поранено понад п’ятдесят окупантів.

Раніше повідомлялось, що ракетні війська та артилерія ЗСУ вразили 15 скупчень живої сили та 4 командні пункти ворога.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті