ЗСУ звільнили нові території на півдні країни. Генштаб готує офіційну заяву – Гуменюк

Українські військові звільнили ще низку населених пунктів на півдні. Про це 6 вересня в ефірі національного телемарафону повідомила речниця прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Ми продовжуємо позиційні бої, є території, які нами вже звільнені, і є розрахунковий час оголошення цих територій такими, які вже повністю під юрисдикцією України. Тому давайте ще трішки почекаємо, ми готуємо офіційне повідомлення з цього приводу", - сказала Гуменюк.

За її словами, українські військові не відразу повідомляють про звільнені території, щоб не наражати їх на масовані атаки і удари з боку окупантів.

Також Гуменюк наголосила, що повідомлення про звільнення населених пунктів з'являються лише після того, як військові успішно закріпились на зайнятих позиціях.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський повідомив, що ЗСУ звільнили від окупантів три населені пункти.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті