Вступна кампанія 2023: прийом до вишів буде за особливим порядком

Міністерством освіти і науки розроблений законопроект щодо прийому до закладів фахової передвищої та вищої освіти у 2023 році в особливому порядку. Про це йдеться у повідомленні освітнього відомства.

"Інформуємо, що у зв’язку із повномасштабною війною в Україні та подоланням її наслідків, неможливо провести всі етапи підготовки до вступної кампанії 2023 року у визначені терміни", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, наразі розроблено законопроєкт щодо прийому до закладів фахової передвищої та вищої освіти у 2023 році в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, без дотримання вимог законів «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту», погоджений Міністерством фінансів, Міністерством економіки та Міністерством цифрової трансформації, надісланий для проведення правової експертизи до Міністерства юстиції та антикорупційної експертизи до НАЗК.

"Після внесення законопроєкту до Верховної Ради України, Міністерство освіти і науки України оприлюднить проєкт Порядку прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2023 році для громадського обговорення", - пообіцяли у Міністерстві.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті