"Врятовано-Преображенський собор": рашисти намагаються видати свій обстріл Одеси за український

Рашисти намагаються перекласти власну провину за влучення ракети у Спасо-Преображенський кафедральный собор Одеси на ЗСУ. Відповідні фейкові повідомлення зʼявилися у російських ЗМІ та соцмережах.

Зокрема, серед повідомлень пропагандистських ЗМІ є таке абсурдне твердження: "Прошедшей ночью Россия продолжила наносить удары по военным и портовым объектам в Одесской и Запорожской областях. В результате работы ПВО Украины разрушен храм в Одессе".

Також у соцмережах коментатори, які не знають української мови, намагаються видати себе за свідків з Одеси, але назву "Спасо-Преображенский" пишуть як технічний переклад - "Врятовано-Преображенський".

Як повідомлялося, архідиякон Одеської єпархії УПЦ МП Андрій Пальчук зі сльозами на очах заявив, що російські окупанти відповідатимуть перед Богородицею за варварське знищення Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті