Ворог завдав 3 ракетні та 5 авіаційних ударів, здійснив понад 16 обстрілів з РЗСВ за добу – Генштаб

Рашисти завдали 5 авіаційних і 3 ракетні удар, здійснили понад 16 обстрілів з РСЗВ за останню добу. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 18:00 1 жовтня.

"Противник завдав 3 ракетних та 5 авіаційних ударів, здійснив більше 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, – сказано в повідомленні. – Крім того, для завдання ударів по об’єктах інфраструктури ворог задіяв БПЛА".

Уточнюється, що окупанти здійснювали обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії на таких напрямках:

на Сіверському – в районі населеного пункту Фотовиж Сумської області;

на Слобожанському – в районах населених пунктів Огірцеве, Охрімівка та Бударки Харківської області;

на Краматорському – в районах населених пунктів Блакитні Озера, Григорівка, Білогорівка, Івано-Дар’ївка, Закітне, Роздолівка, Веселе та Спірне;

на Бахмутському – в районах населених пунктів Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Опитне, Зайцеве, Яковлівка, Юр’ївка, Майорськ та Нью-Йорк;

на Авдіївському – Авдіївка, Красногорівка, Опитне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка;

на Новопавлівському – в районах населених пунктів Новоукраїнка, Парасковіївка, Пречистівка, Павлівка та Нескучне.

Зазначається, що на Запорізькому напрямку противник активних наступальних дій не вів.

Підкреслюється, що на цьому напрямку вогневого ураження ворогом завдано в районах 16 населених пунктів, у тому числі Оріхів, Гуляйполе, Запоріжжя та Матвіївка.

Підкреслюється, що на Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали райони понад двадцяти п’яти населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення.

Раніше повідомлялось, що за минулу добу рашисти вбили в Україні 30 цивільних.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті