Ворог завдав 3 ракетні удари по Донеччині, здійснив 9 авіаударів та 14 обстрілів з РСЗВ за добу – Генштаб

Окупанти завдали 3 ракетні удари по Донеччині, а також здійснили 9 авіаударів та 14 обстрілів з РСЗВ за добу. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 18:00 4 січня.

"Протягом поточної доби противник завдав 3 ракетні удари по цивільних об’єктах міста Костянтинівка Донецької області, здійснив 9 авіаційних ударів та 14 обстрілів з реактивних систем залпового вогню", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському і намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському окупанти ведуть оборону.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Карповичі, Леонівка і Грем’яч Чернігівської області; Нововасилівка – Сумської та Красне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Устинівка, Фиголівка та Дворічна на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках обстрілів з танків та всього спектру артилерії зазнали райони 15 населених пунктів. Серед них – Масютівка, Западне, Куп’янськ, Котлярівка, Берестове Харківської області та Іванівка, Площанка, Невське, Червонопопівка і Діброва на Луганщині.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках обстріляно райони понад 30 населених пунктів. Зокрема це – Спірне, Берестове, Веселе, Бахмут, Часів Яр, Бердичі, Авдіївка, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку під вогневе ураження окупантів потрапили Золота Нива, Вугледар, Микільські Дачі і Пречистівка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог здійснив обстріли позицій наших військ з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах понад 40 населених пунктів. Не припиняє тероризувати мирне населення міст та селищ вздовж правого берега річки Дніпро. Від артилерійських обстрілів російських окупантів постраждала цивільна інфраструктура Дорожнянки, Залізничного, Білогір’я, Лук’янівського і Кам’янського Запорізької області та Гаврилівки, Дудчан, Іванівки, Антонівки і Дніпровського на Херсонщині.

Раніше повідомлялось, що в Бахмуті російський снаряд убив двох літніх жінок, поліція закликає евакуюватись.

Статті

Світ
11.06.2024
14:47

«Браун збирається вже в червні ввести в бій першу групу F-16». Російські ЗМІ про Україну

Мета колишня, підхід інший. Перефразовуючи Клаузевіца, можна сказати, що СВО - це продовження Мінських угод іншими засобами
Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Всі статті