Лікарі у Херсоні вигадували хвороби дітям-сиротам, щоб завадити їх вивезенню до РФ – Associated Press

Під час окупації Херсона місцеві лікарі вигадували хвороби для дітей-сиріт, щоб завадити окупантам вивезти їх до росії. Про це 5 грудня повідомляє Associated Press.

"Ми свідомо написали хибну інформацію про те, що діти хворі та їх не можна транспортувати. Ми боялися, що окупанти дізнаються, але ми вирішили, що врятуємо дітей за будь-яку ціну", - сказала завідувачка відділення реанімації доктор Ольга Пілярська.

Таким чином медики придумали страшні діагнози для 11 покинутих немовлят, які перебувають під їхньою опікою. Завдяки цьому вдалося завадити їх передачу до дитячого будинку. Вже там їм видали б російські документи та відправили до РФ.

"У однієї дитини була "легенева кровотеча", у іншої "неконтрольовані судоми", а третій знадобилася "штучна вентиляція легень", – розповіла Пілярська про підроблені записи.

Також рятував дітей та директор центру соціально-психологічної реабілітації у селі Степанівка Володимир Сагайдак. Він підробив документи і врятував 52 осиротілі дитини. Частину з них він відправив у сім'ї до своїх співробітників, інших відвіз до далеких родичів, а деяких із старших залишив із собою.

Однак, попри всі такі зусилля, окупанти все одно "евакуювали" чимало дітей. Так, із дитячого будинку у жовтні вивезли до окупованого Криму близько 50 дітей. Усього ж за час окупації Херсонщини щонайменше 1000 дітей були викрадені російськими окупантами зі шкіл та дитячих будинків.

Наразі спецслужби розшукують перевезених дітей, але й досі не знають, що з ними стало.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Херсоні окупанти для того, щоб втекти з фронту, просили у лікарів будь-які фейкові діагнози.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті