Повітряний щит: Зеленський зустрівся з членами палати представників конгресу США та наголосив на важливості передачі систем ППО

Президент України Володимир Зеленський обговорив з членами Палати представників конгресу США Майком Тернером, Джеймсом Хаймсом та Еріком Сволвелом важливость передачі нашій державі систем ППО в необхідній кількості для створення над нашою країною повітряного щита. Про це повідомляється на сайті голови держави 21 жовтня.

Зеленський наголосив, що візит конгресменів в Україну є особливо важливим саме сьогодні, коли росія посилила терор проти мирних міст і цивільної інфраструктури, завдаючи ударів ракетами та іранськими дронами.

«Це сміливий крок із вашого боку, який свідчить про потужну двопалатну та двопартійну підтримку України, підтверджує, що Сполучені Штати є нашим стратегічним партнером», – зазначив президент.

Окремо Володимир Зеленський наголосив на важливості передачі нашій державі систем ППО в необхідній кількості для створення над нашою країною повітряного щита, який має захистити цивільне населення та об’єкти критичної інфраструктури. Такі системи стали б важливим елементом гарантій безпеки для нашої держави.

Також під час зустрічі було обговорено питання євроатлантичної інтеграції України та гарантій безпеки для нашої держави. Сторони погодилися з неприпустимістю ядерного шантажу з боку російського керівництва.

"Співрозмовники обмінялися думками щодо посилення санкційного тиску на країну-агресора, що набуває особливого значення з огляду на здійснені Росією протягом останніх тижнів терористичні атаки на мирне населення та цивільні об’єкти в нашій країні. Президент окремо зазначив, що світ має визнати Росію державою-терористом.", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, Володимир Зеленський наголосив на важливості належної підготовки України до зими та необхідності оперативного відновлення енергетичної інфраструктури, яка зазнала руйнувань. Було висловлено сподівання, що Сполучені Штати візьмуть активну участь у відбудові нашої держави.

Зазначається, що члени Палати представників запевнили президента в непохитній підтримці України з боку Сполучених Штатів і наголосили на важливості відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті