Воїни з бригади «Холодний Яр» працюють на відбитих позиціях по ворогу з французького міномета МО-120-RT-61

Розрахунок мінометників 93-ї бригади Холодний Яр працює на відбитих у ворога позиціях, - пише Служба зв'язків з громадськістю 93 ОМБр "Холодний Яр" 24 січня.

Тепер ворожі позиції звідси – на відстані польоту міни. Власне, «гостинці» для ворога у вигляді мін відправляють регулярно. Допомагає французький міномет MO-120-RT-61.

«Їх розбиваєш, а вони просто пруть і пруть. Складається таке враження, що немає інстинкту самозбереження», – ділиться спостереженнями мінометник Олексій. Нинішню тактику ворога на ділянці у бік Кліщіївки описує так: окупанти заходять з різних напрямків по 2-3 людини, скупчуються у певній точці та вже звідти починають штурмувати.

«Перевага французького міномета – в нарізному стволі. Це дозволяє уражати ворога на більш далекій дистанції. Максимум – до 13,8 км. Також суттєвим плюсом є колісна база - завдяки їй можна швидко змінювати позицію», - розповіли мінометники.

 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті