Восьмий пакет санкцій проти росії: країни Балтії внесли пропозиції

Країни Балтії внесли конкретні пропозиції до Європейської комісії щодо восьмого пакета санкцій проти росії за повномасштабне вторгнення в Україну. Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу у інтерв'ю виданню Die Welt, - пише РБК-Україна.

За його словами, мова йде про енергетику, торгівлю, подальші обмеження на систему Swift і включення ще більшого числа людей і установ до списку санкцій.

"Санкції поки працюють, але їх недостатньо. Нам потрібно ще більше підняти ціну для Росії до настання зими, щоб ця війна швидше закінчилася. Нам також необхідно поставити більше зброї на Україну. Естонія надає Україні найбільший обсяг допомоги зброєю на душу населення. Звичайно, ми будемо раді, якщо інші країни наслідуватимуть цей приклад", - заявив міністр.

Він також закликав Євросоюз ввести візові обмеження для росіян.

"Ми проти геноциду. Але саме це росіяни зараз здійснюють в Україні. Той факт, що для громадян держави-агресора немає обмежень на в'їзд, що вони можуть продовжувати їздити до нас у відпустку, займатися шопінгом або обходити санкції, - морально неприйнятний", - заявив Рейнсалу.

При цьому міністр послався на міркування безпеки, заявивши про загрозу шпигунства.

"У Європі йде війна, і ми часто не знаємо, хто до нас приїжджає. Ми можемо не бути учасниками війни, але Росія бачить в нас супротивників. Ми можемо стати об'єктом шпигунства і саботажу. Ми повинні запобігти цьому", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наступного тижня міністри закордонних справ країн Євросоюзу підтримають призупинення спрощеного візового режиму з росією.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті