Ворог обстрілює окуповані території з метою дискредитації ЗСУ - Ганна Маляр

Ворог обстрілює тимчасово окуповані території з метою провокації, намагаючись видати обстріли за дії ЗСУ. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна  Маляр 24 травня.

"Ворог обстрілює тимчасово окуповані території з метою провокації, намагаючись видати обстріли за дії ЗСУ. Так, цього тижня противник здійснив провокаційний обстріл   н.п. Токмак Запорізької області з метою подальшого звинувачення ЗСУ в руйнуваннях об’єктів цивільної інфраструктури. Разом з тим на місці вибуху однієї з російських ракет місцеві мешканці виявили її уламок, на якому було написано  гасло: "За братву и за победу", яким організатори провокації викрили себе.   З метою приховання скоєнного злочину зазначений уламок ракети знімати на відео окупантами було заборонено, а свідків інциденту попереджено про кримінальну відповідальність за розповсюдження будь-яких коментарів.", - зазначила МАляр.

За ії словами,  для обмеження можливостей цивільного населення з обміну інформацією противник цілеспрямовано знищив обладнання мобільного зв’язку в районах н. п. Гладківка, Обривка, Нова Маячка, Виноградове, Таврійське Херсонської області.  Електроустаткування мобільного зв’язку демонтовано, а вежі повалено шляхом підрізання опор.

Також російське окупаційне командування суворо заборонило проїзд цивільному населенню на тимчасово окуповану територію у районі н. п. Гола Пристань, де доступна мережа українського мобільного зв’язку.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті