Ворог кинув у бій під Бахмутом свої найкращі підрозділи – Череватий

Росіяни кинули на Бахмутський напрямок найкращі підрозділи за підтримки артилерії та РСЗВ. Про це 6 березня в ефірі національного телемарафону заявив представник східного угруповання військ Сергій Череватий.

"Ворог кинув найкращі свої підрозділи у бій. Він концентрує максимально артилерійський вогонь, у тому числі за цю добу було близько 130 ударів різними артилерійськими системами – і ствольними, і реактивними системами залпового вогню за нашими позиціями на Бахмутському напрямку", - заявив він.

За словами Череватого, зараз Бахмут став символом – у тому числі абсолютним символом боротьби, стійкості, героїзму, непохитності та незламності для українців. Для росіян же Бахмут – це злам їхнього міфу про другу армію світу та "ПВК "Вагнер" як якусь непереможну компанію.

"Завдяки його символізму до нього прикуто багато уваги і дуже багато міфологізовано. Насправді з оперативної точки зору він не становить такої цінності. Просто це наша земля. Ми захищаємо кожен її метр. І поки є можливість дошкуляти ворога, вибивати його особовий склад, вибивати його бойовий дух, вибивати його бойові можливості, ми це робимо", - наголосив спікер.

Череватий нагадав, що коли українським військовим доводилося відступати, наприклад, у Сєвєродонецьку, Лисичанську чи Соледарі, то вони це робили, завдавши ворогові неймовірні втрати.

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Сирський заявив, що бої за Бахмут досягли найвищого рівня напруги.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті