"Вони його замучили і приїхали на його похорон": у "ДНР" викладача музики, який відмовлявся воювати, закатували до смерті

Незаконно мобілізованого викладача гітари з так званої «ДНР» Володимира Фролова, який відмовлявся воювати, після перебування в підвалі поховали в окупованій Ясинуватій на Донеччині у закритій труні 24 квітня. Про це повідомили його родичі, пише "ASTRA" 25 квітня. 

"29-річного викладача з гітари та інваліда 3-ї групи Володимира Фролова поховали в Ясинуватій у закритій труні напередодні, 24 квітня. Труну заборонили відкрити, оскільки "тіло в жахливому стані", - ідеться в повідомленні.

"Вони просто його замучили. Вони його вбили і ще приїхали на його похорон", - цитує видання родичів Володимира. 

При цьому у свідоцтві про смерть зазначено, що Фролов нібито загинув 15 квітня під час штурму Красногорівки Донецької області.

Раніше, зі слів рідних, Фролова тримали в підвалі 5 бригади "ДНР" (в/ч 41698), де піддавали тортурам за відмову воювати. 

"Два тижні тому викладачеві прийшов припис на повторну медкомісію, але його відправили не до медиків, а на штурм", - сказано також у повідомленні.

Зазначається також, що 12 квітня замполіт 3-го мотострілецького батальйону в/ч 41698 Василь Луговий отримав направлення на повторне медобстеження Володимира, якого домагалися він сам і його близькі. 

"Замість того, щоб відправити Фролова в Ростов-на-Дону на лікування, командування відправило його в штурм. 15 квітня замполіт повідомив родичам чоловіка, що він зник безвісти", - пише також “ASTRA”.

Раніше видання повідомляло, що в лютому 2022 року Фролова незаконно мобілізували, забравши прямо з музичної школи. 

"Чоловік, за словами родичів, контракт не підписував, присягу не складав, військового квитка йому не видавали. Як розповідали його близькі, у лютому Володимира утримували у в/ч 41698 3 мзб, де з нього "знущалися, змушували підписувати контракт". Йдеться про 5-ту окрему мотострілецьку бригаду імені Олександра Захарченка, яка сформувалася на основі батальйону "Оплот", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що окупанти на Луганщині поженуть на фронт співробітників в'язниць.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті