Волонтери БФ "Янголи спасіння" евакуювали понад 23 тисячі людей та продовжують це робити (контакти, фото)

Понад 23 тисячі людей евакуювали з прифронтових територій Донецької й Луганської областей представники благодійного фонду "Янголи спасіння" з початку війни станом на 20 липня. Про це "ОстроВу" повідомили в благодійному фонді.

"Наша команда налічує понад 60 волонтерів, – розповідає Олександра, яка наразі організовує евакуацію мешканців Донеччини. – Здебільшого це люди зі Слов’янська, але не лише. Особисто я, наприклад, із Сєвєродонецька".

Наразі евакуаційний штаб, яким керує Олександра, фізично знаходиться в Дніпрі.

Евакуювали мирних мешканців "Янголи спасіння" із Сєвєродонецька, Лисичанська, Бахмута, Краматорська, Лимана, Святогірська, Слов’янська, Соледара й невеликих сусідніх сіл.

У фонді уточнили, що, крім евакуації мирних мешканців у безпечні регіони України, "Янголи спасіння" також організовують надання гуманітарної допомоги людям, які продовжують жити поблизу лінії фронту, й тим, хто виїхав у небезпечні регіони України. Так, за період активної фази війни вони доставили в різні населені пункти, в тому числі в прифронтові, понад 2 тисячі тонн гуманітарної допомоги.

Щоб залучити додаткові ресурси, "Янголи спасіння" співпрацюють з міжнародними й вітчизняними благодійними організаціями: БФ "Восток SOS", організацію People in Need, гуманітарною місією "Проліска", БФ "Нова Україна" тощо.

За словами Олександри, всі "Янголи спасіння" займаються цим на волонтерських засадах, безоплатно. Донедавна кожен з них мав місце роботи й постійний дохід, тепер же – з урахуванням того, що всі є вихідцями з прифронтового регіону – роботи практично ні в кого немає.

Якщо ви хочете евакуюватись із прифронтового регіону чи організувати евакуацію своїх близьких, звертайтесь до "Янголів спасіння" за телефонами 066-965-32-20, 050-986-13-55.

Уточнюється, що наразі евакуація можлива тільки з прифронтових населених пунктів Донеччини.

Раніше повідомлялось, що евакуація мирних мешканців з Білогорівки та Верхньокам’янки – єдиних населених пунктів Луганщини, які контролюються ВСУ – наразі неможлива

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті