Навколо столиці зведено кілька рубежів оборони завдовжки у тисячу кілометрів - генерал Павлюк

Навколо Києва через можливе настання окупантів звели кілька рубежів оборони завдовжки близько тисячі кілометрів. Про це в інтерв'ю "Суспільному" заявив командувач Силами оборони Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

"Навколо Києва існує кілька рубежів оборони загальною довжиною близько тисячі кілометрів. Там на основі професійних позицій, довгострокових споруд створена потужна система оборони", - зазначив Павлюк.

За його словами, зараз безпосередньої загрози для Києва немає – у ворога немає необхідних сил та ресурсів.

"На кордоні між Україною та Білоруссю є певні угруповання. Але з огляду на наш потенціал малоймовірно, що вони матимуть успіх. Все, що зараз робиться, — стримуються наші сили на північному кордоні, щоб ми не могли перекинути їх на схід", — сказав генерал-лейтенант.

Павлюк зазначив, що військові на білоруських полігонах поступово окупують Білорусь – "швидше за все, на тривалий час".

"Ми розглядаємо можливі варіанти агресії у найближчі місяці. Але для цього потрібно перекинути відповідні сили та засоби, які Росія зараз відновлює на їхніх полігонах. Поки що таких намірів ми не бачимо, але готуємося до них", — додав Павлюк.

Як підкреслив генерал, захисники України постійно відслідковують рух російської армії з полігонів, а угруповання на кордоні з Білоруссю готове зустріти ворога.

Нагадаємо, раніше Павлюк заявив, що у разі повторної спроби окупантів наступати на Київ Сили оборони України розраховують зупинити їх ще на кордоні Білорусі, і для цього ведуться відповідні роботи.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті