Полонений танкіст з Донецька, який воював під Маріуполем, отримає покарання за держзраду і участь у НВФ

На Донеччині судитимуть військовополоненого танкіста, який брав участь у захопленні Маріуполя. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 31 жовтня.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Донецька за фактом державної зради, а також участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2014 року, коли місто Донецьк окупували незаконні збройні формування РФ, чоловік добровільно підписав так званий контракт на проходження військової служби у якості стрілка мотострілкового батальйону 9 полку морської піхоти "народної міліції ДНР".

Зазначається, що в подальшому, з серпня 2015 по квітень 2022 року обвинувачуваний служив кулеметником у незаконних збройних формуваннях зазначеного псевдоправоохоронного органу, а саме у "фінансово-економічній міліції", батальйонах "Сомалі", "Чечен", "П’ятнашка".

Уточнюється, що з початком повномасштабного вторгнення армії РФ на територію України обвинувачений брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України як оператор-навідник танку "Т-72Б1" у м. Маріуполі.

"У квітні 2022 року танкіста взяли у полон військовослужбовці ЗСУ у Волноваському районі", – йдеться в повідомленні. – Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях".

Раніше повідомлялось, що на двох "збирачів податі" з Марківки на Луганщині очікує по 15 років за ґратами.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті