Військові об'єкти в Криму та Чорноморський флот необхідно вражати з РСЗВ - Скибицький

Військові об'єкти в окупованому Криму та кораблі Чорноморського флоту РФ є одними із цілей для України, які потрібно вражати американськими реактивними системами залпового вогню, оскільки сьогодні Крим – хаб для росії для переміщення всієї техніки та озброєння. На цьому наголосив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибіцький 16 липня.

Він відповів на запитання, чи може Україна використовувати системи HIMARS та MLRS M270 для ударів територією Криму.

"В даний час Кримський півострів став хабом для переміщення всієї техніки та озброєння, що йде з РФ у південні райони нашої держави. Отже, перш за все скупчення військової техніки, боєприпасів та інших матеріалів, які зосереджуються в Криму, а потім прямують для забезпечення російських окупаційних військ", – проінформував представник розвідки.

За його словами, росія активно використовує Чорноморський флот для ракетних ударів по Україні. Насамперед, окупанти використовують "Калібри", фрегати, малі ракетні кораблі та підводні човни. Вони постійно несуть бойове чергування, чекають на команди, а потім виконують пуски.

"Тому це також одна з цілей, які необхідно уразити, щоб підтримувати безпеку наших громадян, наших об'єктів та України загалом", - зазначив Скибицький.

Як раніше повідомлялося, 16 липня рашисти запустили Україною шість ракет з району Каспійського моря: чотири були збиті.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті