Влада Білорусі заявляє, що готова мобілізувати для потреб армії 1,5 мільйона осіб

Влада Білорусі готова мобілізувати для потреб армії півтора мільйона людей у разі оголошення в країні воєнного стану. Про це 25 лютого повідомляє білоруське агентство БелТА з посиланням на заяву держсекретаря Радбезу Білорусі Олександра Вольфовича.

"Якщо взяти за чисельністю військові організації держави, можливо, розкрию деякі секретні відомості, структури військової організації держави, не Збройних сил, складуть десь до 1,5 мільйона осіб у разі оголошення воєнного стану та переведення економіки на військові рейки", - заявив чиновник.

Варто зазначити, що за останніми опублікованими даними, населення Білорусі становить близько 9,3 мільйонів осіб. При цьому Міжнародний інститут стратегічних досліджень у 2022 році оцінив професійну армію Білорусі у 48 тисяч солдатів та 12 тисяч прикордонників.

Нагадаємо, раніше голова ДПСУ повідомив, що загрози вторгнення з боку Білорусі наразі немає, але невідомо, що буде за два тижні.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті