Віце-канцлер Німеччини прибув до Києва. Його супроводжує бізнес-делегація

До Києва приїхав віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Габек 18 квітня. Про це повідомляє німецька національна служба новин Tagesschau.

"Віце-канцлер Роберт Габек прибув з візитом до столиці України Києва. Його супроводжує бізнес-делегація. У центрі уваги візиту - нещодавні атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України, допомога в надзвичайних ситуаціях, зміцнення української економіки та економічні відносини з Німеччиною", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час свого візиту Габек також хоче підготуватися до Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Берліні в червні. Після прибуття Габек заявив, що візит відбувається в той час, коли Україна потребує всілякої підтримки у боротьбі за свободу. 

"І це боротьба за свободу. Так, Україна бореться за власне самовизначення, за свою територіальну цілісність проти путінської агресії, але вона також бореться за цінності, які об'єднують і характеризують Європу", - цитуються слова віце-канцлера.

Зазначається, що в Києві Габек планує зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, віце-прем'єр-міністром і міністром економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком. 

Потім Габек вирушить до Молдови, де планує зустрітися, зокрема, з прем'єр-міністром Доріном Речаном.

Раніше повідомлялось, що глава МЗС Норвегії поїхав в Одесу та Кишинів, де заявив про виділення ще $6,4 млн на гумдопомогу Молдові та українським біженцям.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті