Військових Тихоокеанського флоту РФ відправляють на війну в Україну, ротації до Сирії повністю припинені - ГУР

Російська влада відправляє на війну проти України війська Тихоокеанського флоту РФ. Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в Телеграм 12 кітня.

"З метою поповнення санітарних та безповоротних втрат російських окупаційних військ, яких вони зазнають під час бойових дій в Україні, а також укомплектування нових військових підрозділів москва відправляє на війну особовий склад тихоокеанського флоту рф, а також 11-ї армії ВПС та ППО", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що вказані військові з’єднання держави-агресора раніше не були безпосередньо залучені до ведення бойових дій проти України. 

"Згідно з рішенням командувача тихоокеанського флоту рф, ротації до Сирії повністю припинені, і весь особовий склад відправляється в зону бойових дій на територію України. Йдеться про 2000 російських військовослужбовців із Приморского та Камчатского країв РФ", - пише також ГУР. 

Ще близько 400 солдатів з числа військових частин 11-ї армії ВПС та ППО, дислокованої на території Хабаровского краю РФ, "лататимуть діри" 155-ї та 40-ї бригад морської піхоти росії, які ведуть бойові дії проти України та мають некомплект через величезні  втрати. 

Уточнюється, що частина особового складу з військових з’єднань Далекого Сходу РФ увійде до нової мотострілецької бригади держави-агресора, яку формують у Воронежі.

Раніше російський генерал-депутат пообіцяв, що нової мобілізації в РФ не буде, тому що кожен регіон отримав план з набору контрактників.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті