Військова розвідка Ізраїлю АМАН занепокоєна тим, що росія поставить у Сирію розвідувальні дрони - ЗМІ

Ізраїльська військова розвідка АМАН занепокоєна постачанням росією до Сирії розвідувальних дронів. Про це з посиланням на повідомляє негласний рупор французьких спецслужб Intelligence Online повідомляє Телеграм-канал "AZfront" 23 жовтня. 

"Найближчими днями РФ має поставити 9 дронів "Форпост-М" на контрольовану нею авіабазу Хмеймім на північному заході Сирії", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що поставки почалися на тлі ескалації навколо сектору Газа і повідомлень про те, що в конфлікт можуть включитися іранські сателіти. 

Дальність польоту цих дронів достатня для проведення розвідувальних операцій і нанесення ударів по Голанських висотах (північ Ізраїлю, поблизу кордону з Сирією), що дає можливість Хізбаллі підготувати удари по ізраїльській системі прикордонного контролю", - сказано також у повідомленні.

Зазначається, що "Форпост-М" - це модернізований дрон на основі ізраїльського прототипу. Вони виробляються в РФ за ліцензією компанії Israel Aerospace Industries (IAI).

Раніше Зеленський заявив, що росія зацікавлена у війні на Близькому Сході.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті