Військо України увійшло до 20 найпотужніших армій світу

Україна посіла 18 місце серед 145 держав світу за потужністю збройних сил. Про це свідчить рейтинг Global Firepower, що оцінює бойовий потенціал країн, - пише УН.

У рейтингу Global Firepower використовується понад 60 окремих факторів для визначення оцінки PowerIndex (оцінки потужності) певної країни за категоріями, починаючи від кількості військових підрозділів і фінансового стану до матеріально-технічних можливостей і географії.

Україна станом на 9 січня 2024 року посіла 18 місце з індексом потужності PwrIndx 0,2598. Розрахунки базуються на тому, що чим менше значення PwrIndx, тим "потужнішим" є звичайний бойовий потенціал країни.

Упорядники рейтингу зазначили, що зміна місця не обов'язково вказує на зниження потенціалу армії країни.

Перше місце посідають США, держава-агресор Росія знаходиться на другій сходинці, Китай - на третій.

Армія Ізраїлю опинилася на один щабель вище за Україну, проте ЗСУ випередили Німеччину та Іспанію.

Як повідомлялося, у 2021 році Україна піднялася на 6 місце в рейтингу армій Європи та на 22-е – у світовому. У 2020 році Збройні сили України піднялися на дві позиції у рейтингу найсильніших армій світу Global Firepower Index (GFP) і станом на жовтень посідали 25 місце. У 2017 році Україна посіла 30 місце в рейтингу найсильніших армій світу.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті