Від початку війни росіяни стратили 77 цивільних полонених в Україні - ООН

Від початку повномасштабного вторгнення окупанти вбили в Україні 77 мирних жителів. Про це 27 червня йдеться у звіті глави місії ООН Матильди Богнер.

"Ми задокументували сумарну страту 77 цивільних осіб, довільно затриманих Російською Федерацією", - ідеться у звіті.

Загалом же від початку вторгнення представники ООН зафіксували 864 випадки довільного затримання з боку РФ. Багато з цих випадків навіть прирівнювалися до насильницьких зникнень.

За даними ООН цивільних часто затримували під час так званої "фільтрації" на окупованій території через їхню ймовірну підтримку України, їхній статус колишніх українських військовослужбовців або їхні ймовірні політичні погляди чи приналежність. У результаті багато хто з них утримувався в жахливих умовах і без зв'язку із зовнішнім світом.

"Приблизно в чверті задокументованих випадків затримані цивільні особи були переведені в інші місця на окупованій території або депортовані в Російську Федерацію. Часто їхнім родинам не повідомляли жодної інформації протягом тривалого періоду часу", - зазначила Богнер.

Крім того, російські збройні сили, правоохоронні органи та пенітенціарні органи широко застосовували катування та жорстоке поводження із затриманими цивільними особами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН фіксує навмисні тортури українських військовополонених і цивільних на окупованих РФ територіях.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті