Від початку повномасштабної війни в Україні зафіксовано майже 19 тис переїздів бізнесу з одного регіону в інший

Від початку повномасштабної війни в Україні було зафіксовано 18 944 переїзди бізнесу з одного регіону в інший станом на 18 березня 2024 року. Відповідну статистику опублікував моніторинговий сервіс "Опендатабот" 28 березня. 

"18 944 переїзди бізнесу з одного регіону в інший було зафіксовано в Україні від початку повномасштабної війни. Найчастіше переїжджають компанії у сфері оптової торгівлі - 39,4% від загальної кількості. Також до топу увійшли компанії у сфері будівництва та нерухомості - 6% та 4,4% відповідно", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 173 компанії переїхали, але згодом знову повернулися до свого першого регіону. Найчастіше бізнес повертався до Києва - 59 компаній. 

"Проте 626 підприєств вже неодноразово переїжджали, але так і не повернулись до свого рідного місця реєстрації", - підкреслюється в повідомленні.

Підкреслюється, що наразі найпопулярніший маршрут для переїзду бізнесу - з Києва до Київської області: цей шлях обрала 981 компанія.

Раніше "Опендатабот" підкреслював, що в такій статистиці мова йде саме про місце реєстрації, а не про фактичне місце діяльності. 

Як писав "ОстроВ", бізнес продовжують реєструвати й перереєстровувати навіть у релокованих податкових органів окупованих регіонів. Наприклад, остання статистика "Опендатабот" свідчить, що 19 підприємств перевели в релоковані податкові органи Луганської області, яка практично повністю є окупованою (всі без винятку податкові органи області працюють у релокації. - "ОстроВ"). У той же час переселенці-підприємці - джерела "ОстроВа" стверджують, що краще цього уникати. За їхніми словами, значно зручніше працювати, зареєструвавшись у тих податкових органах, які фізично розташовані в неокупованих регіонах України й мають відповідні назви. А якщо ти був зареєстрований на тій території, яка опинилась в окупації, радять перереєструватись.

Про ці та інші аспекти ведення підприємницької діяльності переселенцями йдеться у матеріалі "ОстроВа" "Бери й роби!" Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці" від 27 березня

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті