Верховна Рада визнала право інгуського народу на створення незалежної суверенної національної держави

Верховна Рада визнає право інгуського народу на створення незалежної держави та відновлення територіальної цілісності Інгушетії та засуджує злочини Російської Федерації проти інгушів. Про ухвалення відповідної постанови №10344 у Телеграмі повідомив народний депутат із парламентської фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

"За" проголосувало 248 депутатів.

Так, у документі зазначається, що в 1944 році радянський тоталітарний режим протиправно ліквідував Чечено-Інгуську Автономну Радянську Соціалістичну Республіку, провів насильну масову депортацію інгушів за межі історичних етнічних кордонів інгуського народу, свавільно включив частину його національної території до інших адміністративно-територіальних одиниць СРСР та здійснював цілеспрямоване заселення земель Інгушетії представниками інших народів.

У зв’язку з цим Верховна Рада визнає право інгуського народу на самовизначення та створення незалежної суверенної національної держави.

Український парламент засуджує масову депортацію інгушів у 1944 році, розчленування національної території інгуського народу, руйнування інгуської національної ідентичності, масові вбивства інгушів у 1992 році, політичні репресії та інші злочини, здійснені правлячим режимом Російської Федерації з метою геноцидного знищення інгуської нації.

ВР підтримує прагнення інгушів до відновлення територіальної цілісності інгуського народу та збереження його національної ідентичності.

Голова Верховної Ради має надіслати цю постанову всім представникам міжнародного співтовариства і закликати їх ухвалити рішення на підтримку інгушського народу.

Верховна Рада 6 жовтня 2022 року звернулась до міжнародного співтовариства щодо підтримки права на самовизначення корінних народів Російської Федерації.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті