Верховна Рада підтримала збільшення термінів відпусток і виплат військовим

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, за яким військові зможуть розраховувати на збільшену відпустку і на додаткові виплати. Про це 30 травня повідомляють на офіційному сайті парламенту.

"Перемога! Рада збільшує відпустки військовим! За - 333 нардепи. Офіційно - 40 днів! Дозволяється відпустка 30 днів і ще 10 днів за сімейними обставинами", - написав нардеп Олексій Гончаренко.

Йдеться про законопроєкт №9342. Наразі документ затверджено в першому читанні, він очікує на голосування в другому, коли буде остаточне затвердження. Крім цього, цей проєкт також повертає виплати додаткових винагород на час дії воєнного стану на суму від 30 до 100 тисяч гривень.

Ба більше, затверджуються додаткові виплати в розмірі 6 тисяч гривень на місяць для строковиків - пропорційно часу проходження військової служби. Для курсантів випадає додаткова нагорода в 2350 гривень на місяць. Для інструкторів - розмір додаткової нагороди - залежно від рівня, інтенсивності та напрямів підготовки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Верховній Раді пропонують додати нові підстави для звільнення з військової служби.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті