Верещук очолила Координаційний штаб із захисту прав дитини

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук очолила Координаційний штаб із захисту прав дитини. Про це 10 березня повідомляє прес-служба Міністерства реінтеграції.

"Віцепрем'єр-міністра Ірину Верещук призначено головою Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану. Таке рішення сьогодні було ухвалено на засіданні Кабміну", - повідомили у міністерстві.

Цей штаб створили у березні минулого року, щоб координувати дії органів влади та місцевого самоврядування із захисту прав дитини в умовах воєнного стану. Зараз же Кабмін, крім призначення Верещук, також розширив функції цього органу.

Так, Координаційний штаб тепер координуватиме дії влади для інтеграції за новим місцем проживання дітей, евакуйованих із небезпечних територій. Новою функцією буде також відстеження того, як дотримуються прав дітей-переселенців.

Нарешті, Верещук та довірений їй орган координуватиме заходи щодо повернення на територію України дітей, які примусово переміщені на тимчасово окуповану, до росії чи інших країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну з тимчасово окупованих територій та з території РФ повернуто 307 українських дітей.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті