Вербування на війну: кількість російських зеків за два місяці скоротилася на рекордні 23 тисячі

Кількість засуджених чоловіків у російських колоніях у вересні та жовтні скоротилася на рекордні 23 тисячі осіб. Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на видання "Медіазона".

Видання зазначає, що з 2010 року кількість зеків жодного разу не скорочувалася настільки різко, навіть після амністій. Амністій ​​у ці місяці у росії не було. Водночас кількість ув'язнених у слідчих ізоляторах, у колоніях-поселеннях, а також засуджених жінок настільки помітно не змінилася.

У повідомленні нагадується, що з літа почали з'являтися повідомлення, що близький до кремля бізнесмен Євген Пригожин, який уже не приховує свою причетність до створення ПВК "Вагнера", об'їжджає колонії та агітує засуджених, переважно за тяжкі насильницькі злочини, записуватися як найманці для участі. війни в Україні.

Ні самі його відвідування колоній, ні вербування там найманців, ні звільнення ув'язнених для цієї мети не допускаються російським законодавством, що вказує на потурання цій практиці з самого верху. Незрозуміло, як саме оформлялася відсутність ув'язнених у виправних установах; нова статистика федеральної служби виконання покарань РФ не дає відповіді на це питання.

Сам Пригожин кілька разів через прес-службу своїх компаній заявляв, що вважає використання ув'язнених у бойових діях доцільним.

Як повідомлялося, ПВК "Вагнера" ​​рекомендують сформувати з "опущених" зеків "півнячу дивізію".

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті