Великобританія вимагає від спонсорів здійснити тиск на МОК щодо допуску спортсменів з росії та Білорусі на Олімпіаду

Британський уряд написав листа спонсорам Олімпійських ігор із закликом чинити тиск на Міжнародний олімпійський комітет (МОК) щодо його пропозиції дозволити росіянам і білорусам брати участь у змаганнях наступного року на Паризьких іграх. Про це повідомляє агентство Reuters.

МОК зіткнувся зі зростаючою негативною реакцією після того, як у січні заявив про можливість для учасників з росії та її союзника Білорусі заробити олімпійські місця через азіатську кваліфікацію та змагатися як нейтральні спортсмени в Парижі.

Міністерка культури Великобританії Люсі Фрейзер вважає, що політичне керівництво росії та Білорусі регулярно використовує спорт у своїх пропагандистських цілях, тому допуск до Олімпіади означатиме допомогу у поширенні пропаганди.

"Ми знаємо, що спорт і політика в росії та Білорусі тісно переплетені, і ми сповнені рішучості, що режимам у росії та Білорусі не можна дозволити використовувати спорт у своїх пропагандистських цілях», — заявила Фрейзер.

Як повідомлялося раніше, мер Парижа виступила проти участі росії у літній Олімпіаді-2024 навіть під нейтральним прапором.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті