Великобританія передала вертоліт Sea King для ВМС України - Резніков

В Україну прибув вертоліт Westland WS-61 Sea King, переданий Великою Британією для Військово-морських сил Збройних сил України. Про це у Twitter повідомив міністр оборони України Олексій Резніков 21 січня.

"Sea King з Великої Британії прибув у своє нове королівство біля Чорного моря в Україні! Це потужне підкріплення для ВМС України. Наша співпраця буде розширюватися. Дякую міністру Воллесу. Разом ми захистимо моря та землі по всій Європі!", - написав Резніков.

Раніше повідомлялося, що Велика Британія планує передати Україні три вертольоти Sea Kings, один із яких прибув на місце призначення наприкінці листопада. Крім того, 10 екіпажів пройшли відповідне навчання.Sea King – транспортний гелікоптер, розроблений у другій половині ХХ століття для потреб ВМС США.

Ця модель вертольота була і досі знаходиться на озброєнні у більш ніж 20 країн світу, серед яких США, Велика Британія, Австралія, Японія, Норвегія та ін.

У Британії гелікоптери Sea King раніше використовувалися Королівськими військово-повітряними силами та Королівським військово-морським флотом, проте їх було знято з озброєння у 2018 році.

Нагадаємо, раніше Резніков назвав пріоритети України на "Рамштайн-8".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті