Велика вода: у Росії губернатор Курганської області хоче облетіти з іконою території, які може затопити під час паводка

Курганський губернатор РФ Вадим Шумков планує облетіти з іконою території, які може затопити під час паводку. Про це повідомляє ТГК Brief 9 квітня.

"Є ймовірність того, що в обльоті братимуть участь священики, які здійснять молебень. Обліт очікується найближчими днями, розповідають джерела уральських медіа", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в регіоні, що підтоплюється, було введено режим надзвичайної ситуації.

"Стихія непередбачувана, об'єм води надзвичайний, не ризикуйте своїми життям і здоров'ям. (...) Ідіть зі своїх будинків, розташованих поблизу заплави, негайно", - закликав очільник регіону.

За оперативними даними МНС РФ, у зону ймовірного підтоплення потрапляють 62 населені пункти, зокрема 4,3 тис. будинків і 5,55 тис. присадибних ділянок, 600 дачних ділянок, 18,7 тис. осіб, серед яких 3,6 тис. дітей. Очікується підйом рівня води в річках Тобол, Уй, Ісеть, Міас.

За даними на вчора, 8 квітня, підтоплено 21 житловий будинок, 94 присадибні ділянки, сім ділянок автомобільних доріг і низьководний міст.

Зазначимо, що влада Оренбурга знову задіяла сирену для оповіщення про евакуацію через погіршення ситуації з паводком. Мер міста Сергій Салмін попередив, що звукове сповіщення увімкнуть із 19:00 (17:00 за Москвою). "Це не навчальна тривога. Це знак, що паводкова ситуація в Оренбурзі вкрай небезпечна. Рівень води в Уралі різко піднявся до позначки 914 см. За рівня 930 відбудеться підтоплення нових територій. Ситуація дуже серйозна, вода може прийти стрімко", - попереджає місцева влада.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті