Ведмедя, який ледве вижив під час російської окупації Ямполя на Донеччині, переселили в зоопарк у Шотландії

Азійського чорного ведмедя, який ледве вижив під час російської окупації Ямполя на Донеччині, успішно переселили в зоопарк у Шотландії. Про це пише УП.Життя з посиланням на The Telegraph.

Новим домом ведмедя на прізвисько Ямпіль став зоопарк "П'ять сестер".

Українські військові врятували ведмедя у селищі Ямпіль на Донеччині у жовтні 2022 року. Майже всі 200 тварин з покинутого приватного зоопарку загинули від голоду або обстрілів.

Співробітники "П'ятьох сестер" дізналися про ведмедя від бельгійської благодійної організації захисту тварин, яка опікувалася Ямполем у період між його порятунком і пошуком постійної домівки.

"Коли ми дізналися про жахливі умови, в яких перебував Ямпіль, ми були просто вражені, що він досі живий і здоровий",– сказав Брайан Керран, власник зоопарку  "П'ять сестер".

Керран додав, що 12-річний Ямпіль отримав контузію, коли російський снаряд розірвався біля його клітки.

"Він був у жахливому стані – ще п'ять днів, і його  не змогли б урятувати. Ведмеді, як і люди, можуть мати проблеми з психічним здоров’ям, схожі на синдром посттравматичного стресу, після того, як вони пережили травму. 

Ми маємо найкращу команду, щоб подбати про нього та допомогти зробити цей період максимально спокійним", – додає Керран.

Зоопарк планує зібрати 200 тисяч фунтів стерлінгів на новий вольєр та утримання Ямпіля. Наразі місцеві підприємства та окремі благодійники пожертвували 60 тисяч стерлінгів.

Зараз ведмедя поселили у тимчасовий вольєр, де його лікуватимуть, поки той не впаде в сплячку.

Спочатку Ямпіль проходив реабілітацію в Луцькому зоопарку.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті