ВАКС заарештував активи російського бізнесмена Гінера в Україні

Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення щодо стягнення активів російського бізнесмена Євгенія Гінера на користь держави. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Підставою для пред’явлення позову про націоналізацію його активів стали матеріали кримінального провадження за фактом пособництва державі-агресору, у яких Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво.

Мова йде про PIN-банк, який належить Гінеру. 

"За даними слідства, бенефіціарним власником фінустанови є громадянин РФ – президент російського футбольного клубу «ЦСКА». Він пов’язаний з державною корпорацією «РОСТЕХ», яка постачає зброю, військову техніку та боєприпаси для потреб збройних сил РФ. Рішенням Ради національної безпеки і оборони України стосовно нього застосовано санкції строком на 10 років. У ході розслідування перевіряється інформація щодо правомірності отримання та використання банком понад 1,6 млрд грн кредиту для рефінансування. Кошти установа отримала після початку активної фази бойових дій.

Як повідомлялося раніше, понад 40 бізнесів в Україні досі контролюють громадяни росії.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті