ВАКС конфіскував 2 будинки і 3 квартири херсонського гауляйтера Сальдо

Вищий антикорупційний суд конфіскував активи херсонського колаборанта Володимира Сальдо. Про це 9 травня повідомила пресслужба Міністерства юстиції.

"09 травня 2023 року рішенням ВАКС у справі 991/3250/23 частково задоволено позов Міністерства юстиції України щодо застосування до Сальдо Володимира Васильовича санкції, передбаченої пунктом 1.1 частини 1 статті 4 ЗУ "Про санкції", - повідомили у пресслужбі.

Згідно з цим рішенням, було конфісковано активи, які перебували як у прямому володінні Сальдо, так і ті, якими він володів опосередковано через колишню дружину Любов Сальдо. Зокрема, йдеться про п'ять земельних ділянок, чотири нежитлові приміщення та два будинки в Херсоні.

Також конфіскації піддадуться три квартири в Криму, Одесі та Херсоні, автомобіль Volvo 2020 року випуску, а також 99,86% акцій ПрАТ "КАШТАН". Компанія спеціалізується на видобутку декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Нарешті, конфіскації піддаються 30% акцій херсонської транспортної компанії ПрАТ "ДЕЛЬТА-СЕРВІС".

Зазначимо, що стосовно екс-мера Херсона Володимира Сальдо відкрили кримінальне провадження за підозрою в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, що обтяжує покарання (частина 2 статті 111 КК України). Зараз зрадник обіймає посаду гауляйтера окупованих територій Херсонської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд заарештував активи Оксани Марченко на Запорізькому заводі феросплавів.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті