"Вагнерівця", який добровільно здався в полон ЗСУ, звільнено від суду в Україні

Печерський районний суд Києва звільнив від кримінальної відповідальності найманця приватної воєнної компанії «Вагнер», раніше судимого росіянина Едуарда Добронравова. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

За матеріалами справи, наприкінці грудня 2022 року «вагнерівець» добровільно здався в полон військовослужбовцям Збройних Сил України. 10 січня він звернувся до органів прокуратури України із заявою про участь у злочинній організації ПВК «Вагнер». 13 січня йому оголошено підозру за участь у злочинній організації (ч. 2 ст. 255 Кримінального кодексу). Санкція цієї статті – позбавлення волі від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Водночас до суду надійшло клопотання прокурора відділу Офісу генерального прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваного та закриття кримінального провадження. Наголошувалося, що раніше судимий активно сприяв розкриттю злочинної організації ПВК «Вагнер», зокрема добровільно надав правдиві свідчення про діяльність злочинної організації, вступ до неї та її діяльність. Також впізнав за фотознімками Євгенія Пригожина як керівника злочинної організації ПВК «Вагнер» та особу, яка вербувала засуджених осіб на вступ до організації.

Окремо Едуард Добронравов визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаявся у вчиненому і надав згоду на звільнення від кримінальної відповідальності.

Щоб звільнити найманця «Вагнера» від тюрми, Феміда застосувала ч.6 ст. 255 Кримінального кодексу, яка дозволяє звільнити від кримінальної відповідальності особу (крім організатора або керівника злочинної організації), котра повідомила про створення злочинної організації або участь у ній та активно сприяла розкриттю злочину.

Додамо, що в росії Едуарда Добронравова було засуджено до чотирьох років ув`язнення в колонії загального режиму за викрадення транспортного засобу.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті