На Житомирщині викрито прислужника жіночого монастиря УПЦ МП, який закликав до захоплення Києва (ФОТО)

СБУ викрила прислужника монастиря УПЦ МП на закликах до захоплення Києва. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 11 січня.

"Служба безпеки викрила ще одного поплічника агресора у Житомирській області, – сказано в повідомленні. – Зловмисником виявився прислужник Спасо-Покровського жіночого монастиря місцевої єпархії УПЦ МП".

Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення він публічно підтримав російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини. Для цього він приєднався до прокремлівської Телеграм-спільноти "Русская весна". Там він закликав окупантів знищувати українців та захопити Київ.

Уточнюється, що також чоловік активно оприлюднював схвальні коментарі щодо ворожих ракетних ударів по українських містах. Особливо "відзначав" повітряні атаки на об’єкти енергетики та соціальні установи, зокрема школи та лікарні. У своїх дописах зловмисник популяризував рашистів і займався дискредитацією підрозділів Сил оборони, а також агітував громадян не вступати до лав українських захисників.

"На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників)", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що на кордоні до Польщі затримали українку, яка підтримувала агресію РФ, а потім прикинулася "біженкою".

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті