В житловий будинок в Дніпрі влучила російська ракета Х-22, у сил ППО України поки немає засобів для перехоплення такого типу ракет – Олещук

У житловий будинок у Дніпрі під час ракетного удару напередодні вдарила крилата ракета Х-22. Про це 15 січня у Telegram повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ.

"14 січня 2023 року з п'яти дальніх бомбардувальників Ту-22М3 ПКС РФ по території України було випущено п'ять крилатих ракет Х-22. Пуски відбувалися з Курської області РФ і акваторії Азовського моря. Одна з ракет Х-22, запущена з району Курської області РФ близько 15:30, влучила у багатоповерхівку у Дніпрі", - повідомили українські захисники.

Представники Повітряних сил наголосили, що у них немає сумнівів – удару було завдано саме ракетою Х-22. Нашим захисникам вдалося виявити приблизне місце запуску, висоту та швидкість польоту за допомогою радіолокаційного обладнання.

"У ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати цей тип ракет. З початку військової агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами ППО", - заявив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

Збити цей тип ракет у перспективі зможуть зенітні ракетні комплекси, які незабаром передадуть Україні західні партнери (йдеться про Patriot PAC-3 та SAMP-T). При цьому російська ракета може долати до 600 кілометрів, відхиляючись від мети на сотні метрів.

На закінчення генерал-лейтенант Олещук закликав звертати увагу лише на офіційні заяви Міноборони, Генштабу чи видів та родів військ ЗСУ. Будь-які гучні висловлювання, що тиражуються в мережі, у Повітряних силах закликали ретельно перевіряти.

Нагадаємо, ще напередодні речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що для удару по багатоповерхівці в Дніпрі рашисти застосували ракету Х-22, призначену для знищення авіаносців.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті