У Запоріжжі пройшов флешмоб "Біжу за Азовсталь" (ФОТО)

Асоціація родин захисників «Азовсталі» організувала спортивний флешмоб на підтримку гарнізону «Маріуполь» - "Біжу за «Азовсталь».  Про це повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу.

Флешмоб одночасно проходить у 15 містах України, а також Варшаві й Торонто. У Запоріжжі до акції долучилось кілька сотень мешканців.     


“Мета - привернути увагу до захисників Азовсталі, ми хочемо, щоб треті сторони - Міжнародний Комітет Червоного Хреста, інші міжнародні організації вплинули на те, щоб покращити умови їхнього перебування, у нас був гарантований зв’язок з ними, бо вже понад два місяці ми не знаємо, що з ними, точно не знаємо, де їх утримують”, - говорить волонтерка патронатної служби "Азов" Наталя Соловйова.

Марафон триватиме тиждень - з 23 по 30 липня - і звершиться в Києві.

У Запоріжжі до акції долучилися бійці полку “Азов”, рідні та близькі загиблих та родини тих оборонців Маріуполя, які зараз перебувають у полоні.

Військовослужбовець під позивним “Кіль” сьогодні прийшов, щоб підтримати акцію. Він каже, що в полоні наразі перебуває багато його побратимів. Хлопець також брав участь у боях в Маріуполі, але 24 березня отримав поранення і 28 березня був евакуйований гелікоптером разом ще з кількома побратимами.

“Ми відбивали танковий прорив, і осколок залетів мені в живіт. На "Азовсталі" мені зробили першу операцію, потім було прийнято рішення про евакуацію. Нас завантажити в КРАЗи і вивезли на точку евакуації, і там вже гелікоптери нас забрали. На заводі медикам довелось працювати в дуже складних умовах: антисанітарія, відсутні медичні прилади, медикаменти, мало антибіотиків, знеболювальних. Те, що вони робили, - це геройські вчинки”, - сказав “Кіль”.

Він вважає, що такими заходами можна повернути побратимів з полону, адже для цього потрібен розголос.

“Хлопці ще там, їх потрібно повертати. Це справжні герої української нації. Вони не мають страждати, бо вони вже багато віддали під час боїв в Маріуполі. Хочу сказати нашим хлопцям, щоб вони тримались, ми про них пам'ятаємо, ми будемо робити все, аби вони повернулись додому до своїх сімей, в наші лави знову стали, і ми далі продовжили боротьбу”, - додав військовий.

На початку марафону учасники заспівали гімн України, боєць полку "Азов" зачитав молитву, після чого були запалені фаєри.

Кожен учасник пробіг ту дистанцію, яку сам для себе визначив. Організатори кажуть, що фінішу не буде сьогодні. Фінішує забіг тоді, коли всі оборонці будуть визволені з полону.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті