До України вперше після повномасштабного вторгнення Росії прибуло судно з Туреччини (ФОТО)

Вперше після повномасштабного вторгнення росії, 6 серпня ввечері в Україну прибуло судно під завантаження. балкер FULMAR S. Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці 6 серпня.

"Сьогодні вперше з початку повномасштабного вторгнення прибуло судно під завантаження – балкер FULMAR S під прапором Барбадосу", - зазначив він.

За його словами, судно зайшло в рамках реалізації Ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів.

Міністр вважає, що прибуття FULMAR S означає старт роботи "зернового коридору" у двох напрямках – на вихід та вхід до портів України.

"Ця подія також є важливим сигналом ринку, що "зерновий коридор" – безпечна та головне вигідна бізнес-можливість для судновласників повернутися в українські порти”, – додав Кубраков.

Як повідомлялося, перше із трьох суден із зерном, що вийшли 5 серпня з Одеського порту, знаходиться в районі входу до Босфору станом на 6 серпня.

Наприкінці липня Україна, Туреччина, ООН та росія підписали "зернову угоду" про гарантії експорту українського зерна морським шляхом

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті