В Україну повернуто тіла 579 загиблих захисників

В Україну повернуто тіла 579 загиблих захисників. Про це повідомив на брифінгу в Military Media Center  речник СБУ Артем Дехтяренко 27 жовтня.

Він розповів, що робота з обміну військовослужбовців та повернення тіл загиблих триває постійно.

За словами Дехтяренка, СБУ фіксує збільшення звернень щодо шахраїв, які намагаються нажитися на рідних військовополонених, пропонуючи фейкові послуги з обміну, повернення тіл та телефонних розмов.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр уточнила, що з початку повномасштабного вторгнення вже здійснено 28 обмінів та звільнено 978 осіб (серед них 99 цивільних).

"Оприлюднення в соціальних мережах персональних даних військовополонених і зниклих без вісті може зашкодити їх безпеці та ускладнити процес переговорів щодо обміну", - додала вона.

Нагадаємо, 26 жовтня Україна внаслідок чергового обміну полоненими повернула додому 10 українських військовослужбовців та тіло американського добровольця Джошуа Алана Джонса.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті