В Україну повернулися двоє дітей, яких окупанти утримували на тимчасово окупованій території та РФ (ФОТО)

Додому в Україну повернулися двоє дітей, яких окупанти утримували на тимчасово окупованих територіях й у Росії. Про це повідомляє "Укрінформ. Новини України" в Телеграм.

 

"За повернення 11-річного Марка та 18-річного Данила боролися майже два місяці, – сказано в повідомленні. – 17 жовтня їхня мама Юлія звернулася до Мінреінтеграції з проханням допомогти евакуювати її синів: Марка – з тимчасово окупованого Тореза на Донеччині, Данила – з Росії".

Уточнюється, що Юлія – уродженка Тореза, тривалий час була бранкою окупантів. Її вдалося звільнити під час "жіночого обміну", коли в Україну повернулися відразу 108 полонянок Кремля. Щойно опинившись у вільній Україні, Юлія звернулася до Мінреінтеграції. Почалась довга та складна робота. Довелося долати багато перешкод.

Раніше повідомлялось, що з рашистського полону повернулась волонтерка з Рубіжного Ольга Кутявіна.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті