В Україну прибули вісім танків Leopard 2 від Норвегії

Норвегія 20 березня передала Україні вісім танків Leopard 2A4, чотири броньовані ремонтно-евакуаційні машини, а також один радар контрбатарейної боротьби на базі дволанкового всюдихода. Про це повідомляє прес-служба Збройних Сил Норвегії. 

Крім восьми безоплатно переданих танків та машин підтримки, Норвегія виділяє цільові кошти на закупівлю боєприпасів та запасних частин, йдеться у повідомленні. 

Як заявив міністр оборони країни Бьорн Арілд Грам, для безпеки Норвегії важливо зупинити російську агресію в Україні. 

"Зараз ми вважаємо абсолютно правильним підтримати Україну. Для норвезької та європейської безпеки важливо, щоб Росія не досягла успіху у своїй агресії проти України", - заявив міністр. 

Командир норвезького бронетанкового батальйону Ларс Янсен у зв’язку з цим пояснив, що надання танків Збройним силам України може мати вирішальне значення для повернення завойованих противником позицій. Такі якості, як мобільність, бронювання та здатність вражати цілі на відстані до 4 км, є вкрай важливими при реалізації наступальних операцій. 

"Для України отримані як пожертвування танки матимуть вирішальне значення для здатності проводити наступальні операції та відвойовувати окуповані Росією землі", - зазначив Янсен. 

Норвежці також повідомляють, що перевезення техніки здійснювалося транспортним літаком Ан-124-100М авіалініями "Антонов". Військові додали, що передані машини вже перебувають в Україні. 

Як повідомлялося, Норвегія дарує Україні ще дві батареї зенітно-ракетних установок NASAMS. 

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті