В Україну прибули слідчі з Франції - будуть збирати дані для розслідування в МКС

Франція відправила в Україну дві команди слідчих та експертів, які збиратимуть дані для розслідування скоєних в Україні злочинів у Міжнародному кримінальному суді. Про це повідомили в МЗС Франції, - пише "Європейська правда". 

З 10-11 червня до України вирушили дві команди французьких фахівців Міністерства внутрішніх справ та заморських територій. До однієї входять слідчі, до іншої – технічні експерти. 

Групи надсилають згідно із запитом про підтримку, який Україна надіслала Франції.

Перша група сфокусується на злочинах, що включали завдання серйозної шкоди довкіллю України від початку російської агресії. 

Окрім того, Франція розгорне місію технічних експертів під егідою Офісу прокурора МКС. Місія збиратиме докази шкоди, завданої цивільним об’єктам, з використанням цифрових 3D-моделей. Ця інформація у майбутньому буде корисною і для розслідувань, які веде Міжнародний кримінальний суд, і для тих, які ведуться в Україні. 

Роботу груп фінансує Міністерство з питань європи та закордонних справ. 

Перед цим в Україну приїздили вже п’ять подібних команд французьких фахівців, із них дві – на тривалий час. 

Зокрема, останні місії займалися документацією збитків, завданих інфраструктурі, ідентифікацією загиблих і встановленням причин смерті, моделюванням місця подій.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті