В Україну із росії вдалося повернути чотирьох українських громадян

В Україну із росії вдалося повернути чотирьох українських громадян.Про це у Телеграмі поінформував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Завдяки взаємним гуманітарним домовленостям вдалося повернути до України чотирьох громадян України. У свою чергу, Україна посприяла тому, щоб до Росії виїхали громадяни для возз'єднання родини», - заявив він.

Лубінець поінформував, що окрім того, відповідно до спільних домовленостей із російською стороною 22 грудня було проведено зустріч його представників та уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової з метою передачі гуманітарних пакунків та листів для військовополонених обох країн.

Омбудсман поінформував, що передача посилок та листів для українських захисників та захисниць була проведена за участі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які здійснили централізовану закупівлю теплих речей, взуття та речей особистої гігієни.

«Важливими залишаються принципи гуманності, взаємної довіри та впевненості сімей у тому, що їхні рідні зможуть отримати звістки з дому», - переконаний уповноважений ВР.

Він запевнив, що Україна постійно працює для належного забезпечення наших співвітчизників, які перебувають у полоні, та вживає всіх можливих заходів для їхнього повернення додому.

Як повідомлялося, 19 листопада український омбудсмен Дмитро Лубінець поінформував, що Катар готовий долучитися до повернення цивільних заручників РФ.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті