В українській розвідці підтвердили знищення у Пскові чотирьох літаків Іл-76

Представник ГУР Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох військово-транспортних літаків Іл-76 під час нічної атаки на Псков. Про це він сказав у коментарі "Бабелю" 30 серпня.

"Є точні дані про знищення чотирьох Іл-76 і кілька одиниць пошкоджень. Зараз інформація зʼясовується", - повідомив Юсов.

За його словами, наразі встановлюють, скільки літаків ще пошкоджено.

Тим часом росія каже, що літаки всього лише пошкоджені, однак визнає атаку на аеропорт.

Зазначається, що цими літаками окупанти перевозять військових, техніку та боєприпаси.

У Пскові базується 76 гвардійська десантно-штурмова дивізія повітряно-десантних військ РФ, яку обслуговують літаки Іл-76. За даними видання, вартість одного нового Іл-76 становить 5 мільярдів рублів (приблизно 1,9 мільярда гривень).

"Журналісти Reuters підтвердили, що ця дивізія брала участь в окупації Бучі під Києвом під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну (Буча була під окупацією від 3 до 31 березня 2022 року)", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що від Пскова до кордону з Україною (напряму через Білорусь) приблизно 700 км. Це один з найруйнівніших ударів в тилу росії.

Іл-76 призначений для транспортування техніки та вантажів різного призначення. Залежно від модифікації літак здатний доставляти вантажі вагою 28-60 тонн на відстань 3600-4200 кілометрів з крейсерською швидкістю 770-800 км/год.

Раніше повідомлялось, що на аеродромі у Пскові пошкоджено чотири військово-транспортних літаки Іл-76.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті