В Україні запустили дві нові газові свердловини

АТ "Укргазвидобування" запустило в роботу дві високопродуктивні свердловини з сумарним дебітом понад 200 тис. кубометрів газу на добу. Про це 19 грудня повідомила пресслужба "Нафтогазу".

Як зазначається, вони розташовані на одному родовищі: на одній з них пробурено бічний стовбур, друга – введена в експлуатацію після буріння.

Так, перша свердловина була пробурена ще у 1975 році, але з часом перейшла до бездіючого фонду через технічні ускладнення. Щоб відновити роботу свердловини, фахівці "Укргазвидобування" вирішили пробурити бічний стовбур та провести кілька стадій гідророзриву пласта. Це забезпечило додаткових понад 100 тис. кубометрів "блакитного палива" для країни.

Друга оціночно-експлуатаційна свердловина також дає понад 100 тис. кубометрів газу. Такий результат було отримано завдяки вдалому вибору місця буріння, а також проведенню чотирьох стадій гідророзриву пласта.

За даними "Нафтогазу," за останні 1,5 року облаштовано 15 нових експлуатаційних свердловин, наразі буряться та випробовуються ще кілька. Цьогоріч родовище вперше за понад 10 років повернеться до річного видобутку понад 1 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" оголосив, що Україна не буде продовжувати договір про транзит російського газу в Європу.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті