В Україні запускають проєкт із підготовки управлінців для деокупованих територій

У квітні цього року в Україні стартує пілотний проєкт з підготовки кадрів управлінської ланки для деокупованих територій. Про це на пресконференції повідомила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, передає Укрінформ.

"Коли ми підійшли до питання створення програми, яка стосується саме управлінської ланки, то зрозуміли, що це варто робити на базі одної з провідних шкіл, яка займається бізнес-освітою. Тому ми дуже дякуємо Міжнародному інституту менеджменту (МІМ), спільно з яким ми напрацювали таку програму. Мені вона здається дуже потужною, тому що поєднує практичні управлінські навички, частину загальних навичок, потрібних управлінцю, і субстантивну складову, яка пов'язана безпосередньо з деокупованими територіями, знаннями щодо роботи на цих територіях. Програма є дуже важливою, ми в квітні вже будемо її запускати", - зазначила Ташева.

Вона закликала мотивованих громадян, які готові сприяти реінтеграції окупованих територій України, подавати заявки на участь в програмі.У межах пілотного проєкту за результатами конкурсу відберуть 100 охочих.

Президентка Бізнес-школи МІМ Ірина Тихомирова поінформувала, що урочисте відкриття програми заплановано на 12 квітня. Навчання триватиме до вересня. Крім "ядра" - основних управлінських навичок - студенти отримають можливість обрати одну або кілька спеціалізацій."Напрямки спеціалізації - стратегія та безпека, економіка і інновації та організаційний розвиток і лідерство. Ми розуміємо, що комусь захочеться відвідати усі три спеціалізації, і це теж буде можливо", - зазначила Тихомирова.

Завершенням програми стануть розроблені в групах проєкти, які, як очікується, пізніше можна буде реалізувати на практиці.Навчання проходитиме онлайн, у вечірній час, двічі на тиждень з кожної зі спеціалізацій. Воно включатиме як традиційні академічні практики, такі як лекції, домашні завдання, іспити тощо, так і зустрічі зі спеціальними гостями.

Брати участь у конкурсі можуть претенденти як із досвідом державної служби, так і без нього: ветерани російсько-української війни, бізнесмени, журналісти та інші. Однак вимагається підтверджений документально досвід роботи протягом мінімум семи років. Інших обмежень, гендерних, вікових чи якихось інших, немає.Подати заявку на участь у програмі можна на сайті проєкту.

Навчання для учасників безкоштовне, завдяки допомозі донорів - USAID - та підтримці Офісу Президента України і Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Як наголосила Ташева, програма зі створення кадрового резерву для деокупованих територій вкрай важлива, оскільки нині окуповані території після повернення під контроль України потребуватимуть десятків тисяч державних управлінців. Потреба одного лише Криму становитиме не менш як 50 тисяч фахівців. На початок окупації на півострові працювали 16 тис.164 українських держслужбовців, частина з яких виїхала на підконтрольну Україні територію, а частина погодилася на співпрацю з окупаційною "владою".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті